Gran Canaria is vooral bekend als winterzon bestemming maar tegenwoordig ook erg populair in de zomer door de zonzekerheid het hele jaar. Naast de mooie stranden en baaien aan de populaire kustplaatsen is er uiteraard nog veel meer te zien en te doen. Denk dan aan bijvoorbeeld de noordkant van het eiland met prachtige natuurgebieden, meren en bijzondere bergpartijen. Hieronder vindt je dan ook een aantal leuke uitstapjes, bezienswaardigheden en zeer bijzondere plekken van het eiland.

de duinen van Maspalomas – baaien en stranden van Gran Canaria

In de beroemde duinen van Maspalomas het gevoel hebben dat je in de Sahara loopt. Een strandwandeling maken over de zandstranden van San Augustin, Playa del Ingles naar Maspalomas. Vanaf de baai van Puerto Rico naar de volgende baaien lopen zoals Amadores en Taurito.

dorpen en steden

Bezoek ook eens de verschillende plaatsen van het eiland. Naast de bekende badplaatsen zijn bijvoorbeeld ook Telde en de hoofdstad Las Palmas echte aanraders.

hikeroutes en natuur op Gran Canaria

Vanaf Puerto Rico kan je een prachtige wandeling door de bergen maken naar Arguineguin. Er zijn veel wandelroutes mogelijk op Gran Canaria. Wil je dus wat anders en actief bezig zijn en de bijzondere natuur zien van het eiland bekijk maar eens de onderstaande filmpjes.

Diverse uitstapjes

Naar de dierentuin? dan is Palmitos Park het park van Gran Canaria. www.palmitospark.es

Glijbanen en waterpret dan is Aqualand waar je het zeker naar je zin zal hebben. www.aqualand.es

Speciaal voor de kleintjes Angrybirds activity park in Puerto Rico www.activityparkcanarias.com

Dolfijn- en walvis spotten op de Atlantische Oceaan. Kaartjes voor deze boottocht kan je kopen aan de baai van Puerto Rico.

Vanaf Puerto Rico kan je met de boot langs de kust naar Puerto de Mogan varen. Tickets zijn te koop bij de boot die vanaf de haven vertrekt.